در یک روش با کارد از بالا تا پایین به روی باقالای درسته بکشید . با فشار مختصری مغز باقلا بیرون خواهد پرید. راه دوم آن است که برای جدا کردن پوست دوم باقالا روی پوست اول آن کمی نمک بپاشید و پس از پنج دقیقه پوست آن را جدا کنید
دیگ های زودپز با فشار بخار آب کار می کنند و در صورتی که بخار نتواند از ظرف خارج شود، زودپز تبدیل به یک بمب شده و منفجر می شود. برای پیشگیری از چنین حوادثی در خانه بهتر است نکات ایمنی را رعایت کنید. برای انتخاب زودپز ایمن و مناسب و آشنایی با طریقه صحیح استفاده از این وسیله، به این نکات توجه کنید:
۱) هنگام خرید زودپزهای استاندارد را انتخاب کنید. در میان زودپزهای استاندارد انواعی که مجهز به سیستم های ایمنی بیشتر و امکان برنامه ریزی پخت هستند گزینه های بهتری هستند. محصولاتی که به وسیله شرکت های معتبر ساخته شده و دارای نشان استاندارد هستند هنگام ساخت دستورالعمل های ایمنی را رعایت کرده و آزمایش های ایمنی را انجام داده اند.
۲) هنگام خرید از فروشنده بخواهید تا طرز استفاده صحیح از محصول را به طور کامل به شما آموزش دهد. توضیحات او را به دقت گوش دهید و هر سوالی برای تان پیش آمد بپرسید.
۳) قبل از استفاده دستورالعمل و دفترچه راهنمای محصول را به دقت بخوانید. هر وسیله ای دستورالعمل استفاده مخصوص به خودش را دارد. مثلا در دفترچه راهنمای برخی زودپزها نوشته یک سوم ظرف را آب کنید و در برخی دیگر این مقدار تا نیم یا دوسوم حجم ظرف متغیر است.
۴) زودپزهای مجهز به قفل ایمنی را انتخاب کنید. در برخی از زودپزهای قدیمی این امکان وجود داشت که بعد از بالا رفتن فشار بخار داخل ظرف، در زودپز به طور ناگهانی باز شود و ایجاد حادثه کند. با در نظر گرفتن نکات ایمنی، زودپزهای جدید طوری طراحی شده اند که مجهز به قفل داخلی هستند و تا زمانی که بخار آب داخل ظرف وجود دارد امکان باز شدن در وجود ندارد.
۵) زودپزها در طرح ها و اندازه های مختلف در بازار وجود دارد. بهتر است زودپزهایی را انتخاب کنید که یک دسته بلند در یک سمت و دسته کوتاهی در سمت دیگر دارند چون در این صورت امکان باز و بسته کردن در راحت تر بوده و حمل و نقل و جا به جا کردن ظرف بهتر انجام می شود. در ضمن بلند بودن دسته موجب می شود دسته ظرف خیلی داغ نشود و هنگام برداشتن ظرف ناگهان از دست تان رها نشود. البته برای پیشگیری از چنین اتفاقی توصیه می شود برای برداشتن و جا به جا کردن زودپز پس از پخت غذا حتما از دستکش و دستگیره آشپزی استفاده کنید.
۶) زودپزهای مجهز به شیر خروج بخار اضطراری را انتخاب کنید. در این زودپزها موارد ایمنی در نظر گرفته شده و در صورت زیاد شدن فشار بخار، در زودپز جدا نمی شود و محتویات ظرف در آشپزخانه پخش نمی شود. برای پیشگیری از این اتفاق یک شیر خروج فشار اضطراری در نظر گرفته شده است که در صورت بالا رفتن بیش از حد فشار فعال می شود. در این زودپزها نشانه اولیه بالا رفتن بیش از حد فشار صدایی شبیه سوت است که فرد را از خطر مطلع می کند. در صورت عدم توجه افراد و ادامه این روند شیر خروج فشار اضطراری فعال می شود.
۷) به هیچ وجه مواد غذایی با دانه های ریز و غذاهایی که هنگام پخت ایجاد لعاب و یا کف می کنند را در زودپز نپزید چون ممکن است ذرات غذا همراه کف بالا آمده و روزنه خروج فشار را مسدود کنند. نمونه این غذاها انواع غلات مانند بلغور گندم و جو پرک شده، ماکارونی و رشته فرنگی، سیب و حبوبات دانه ریز هستند.
۸) پس از اتمام پخت و خاموش کردن شعله گاز سوپاپ اطمینان را برای خروج بخار آزاد کنید. درب زودپز را قبل از توقف کامل و پایین آمدن سوپاپ اطمینان باز نکنید.
۹) بدنه دیگ های زودپز معمولا از جنس استینلس استیل یا همان فولاد ضدزنگ یا آلیاژی از آلومینیوم انواع این استیل به دلیل مقاومت بالا، توزیع حرارت و سیاه نشدن مناسب تر هستند.
۱۰) در محل اتصال درپوش به بدنه زودپز، حلقه ای لاستیکی وجود دارد که از خارج شدن بخار آب جلوگیری می کند. مطمئن شوید که حلقه لاستیکی دیگ سالم است و در جای خود محکم شده است. فاسد بودن، پاره بودن ودرست قرار نگرفتن حلقه لاستیکی ممکن است موجب سر رفتن غذا و خاموش شدن شعله گاز شود.
۱۱) روی درپوش زودپز یک دریچه اطمینان وجود دارد. وقتی فشار بخار آب به حدی می رسد که ظرف نمی تواند آن را تحمل کند، این دریچه باز می شود تا بخار آب از آن خارج شود. قبل از بستن در زودپز سوپاپ یا دریچه اطمینان و روزنه خروج بخار را بررسی کنید و از باز بودن آن مطمئن شوید.
۱۲) پس از هر بار استفاده از زودپز دریچه اطمینان و حلقه لاستیکی را به دقت بشویید. در صورت لزوم و وجود پارگی و خرابی، حلقه لاستیکی را تعویض کنید.
۱۳) هرچند وقت یک بار پیچ دسته زودپز را سفت کنید. در صورت شل بودن پیچ دسته ها، ممکن است هنگام حمل زودپز از دست شما رها شود و خطر سوختگی و آسیب دیدگی به وجود بیاید.
۱۴) اگر در زودپز نیاز به تعمیر داشت، آن را سریع تعمیر کنید و تا قبل از آن، از زودپز استفاده نکنید.
در ابتدا آناناس را از طول به دونیم می کنیم.بعد دم آنرا می کنیم و دوباره آنرا به دونیم می کنیم . حالا باید قسمت تقریباً سفت وسط را جدا کنیم . بقیه اش مثل جدا کردن هندوانه از پوسته اش است. آن را مثل هندوانه از پوست جدا کرده و به اندازه دلخواه قاچ کرده و می خوریم .
شمع از آن دسته کالاهایی است که همانند گل، هم در مراسم شادی و هم عزاداری به کار میرود و این در حالی است که تاریخ بسیار کهنی در زندگی بشر دارد.
در واقع پیش از اختراع برق این شمعها بودند که تاریکی شب را برای انسانها روشن میکردند. بسیاری از ما، شمع را تنها به عنوان یکی از عناصر تزیینی خانه به حساب میآوریم.
اما باید گفت که شمعها جدا از کارایی خود که ایجاد روشنایی است، منبع انرژی مثبت هستند و محیط خانه را گرم و دلپذیر میکنند.
برای آنکه شمعهای شما مدت زمان طولانیتری بسوزند و همچنین اشک کمتری در اثر سوختن آنها حاصل شود، آنها را چند ساعت قبل از روشن کردن، در فریزر یا جایخی یخچال قرار دهید؛
این کار به لحاظ اقتصادی نیز برای شما بسیار بهصرفه خواهد بود.
برای آنکه میوه ها و سبزی ها درون یخچال تازه بمانند و طراوت و شادابی بیشتری داشته باشند و ماندگاریشان زیاد شود ، بهتر است یک قطعه اسفنج در لابه لای آنها قرار دهید .
تخم مرغ ها را میتوانید حداقل به مدت 3 تا 5 هفته در یخچال نگهداری کنید. به خاطر داشته باشید که تخم مرغ ها را حتی اگر یک جای مخصوص و مجزا برای آن دارید، در قسمت جلوی یخچال قرار ندهید. اگر آنها را در جلوی یخچال قرار دهید، خیلی سریع تر فاسد میشوند. تخم مرغ را در قسمت عقب یخچال قرار دهید. برای اینکه قسمت عقب یخچال سردتر است و باکتری در جایی که درجه حرارت پایین و فضا خنک تر است کمتر رشد می کند. عقب یخچال معمولاً خنکترین و سردترین قسمت یخچال شماست.
پنیرهای نرمتر ماندگاری و طول عمرشان کمتر از پنیرهای سفت است. ما میتوانیم پنیرهای سفت مثل پنیر سفید و پنیرهای سوئیسی را پس از باز کردن درب آنها، به مدت 3 تا 4 هفته در یخچال نگهداری کنیم.
پنیرهای نرم، مثل پنیرهای پرچرب را تنها به مدت یک هفته میتوانیم در یخچال نگهداری کنیم. برای اینکه از سالم بودن پنیر اطمینان کامل حاصل کنید، میتوانید به تاریخ تولید آن نگاه کنید. اما بهترین روش این است که پنیر را امتحان کنید، یعنی دقت کنید و ببینید آیا کپکی بر روی آن وجود دارد یا خیر.
شما میتوانید دوام و ماندگاری پنیر را قبل از اینکه آن را در یخچال نگهداری کنید، افزایش دهید، یعنی حفاظ پلاستیکی روی پنیر را که محکم بر روی آن کشیده شده است بردارید و پنیر را در کاغذهای موم دار قرار دهید و آن را کاملاً با کاغذ بپوشانید.
شما میتوانید پنیری را که بر روی آن کپک وجود دارد مصرف کنید، اما باید در این مورد خیلی دقت کنید. با چاقو، سطحی را که با کپک پوشیده شده است ببرید و سعی کنید چاقو را تمیز نگه دارید تا از گسترش و افزایش کپک خودداری کنید و سپس آن را مجدداً با مقداری از کاغذی که به موم آغشته است، بپوشانید.
شما میتوانید باقی مانده غذاها را به مدت 3 تا 4 روز در یخچال نگهداری کنید. انواع گوناگون پیتزا، مرغ و سالاد ماهی تن را باید حداقل در عرض مدت کوتاه، حدوداً دو ساعت پس از سرو و مصرف کردن آن، برای کاهش دادن خطر بیماریهایی که از طریق غذای فاسد منتقل میشود، در داخل یخچال بگذارید.
هرگز باقی مانده غذاها را در آشپزخانه نگهداری نکنید و به محض اینکه آنها را پختید، فوراً در یخچال قرار دهید. به این دلیل که هوای خنک و سرمای داخل یخچال میزان رشد باکتری را کاهش میدهد. برای مواد خوراکی که حجم بیشتری دارند و فضای زیادی را اشغال میکنند، مثل سالاد ماکارونی و غذاهایی نظیر غذاهای چینی با حجم زیاد را به جای اینکه در داخل یک ظرف بزرگ بریزید، آن را در داخل چندین ظرف کوچک قرار دهید و سپس در داخل یخچال بگذارید.
با این روش سرمای یخچال به سرعت و به طور یکنواخت غذا را خنک میکند. برای چنین غذاهایی اگر از یک ظرف بزرگ استفاده کنید، به دلیل آنکه سرمای یخچال کاملا و به طور یکنواخت غذا را خنک نمی کند، خطر اینکه باکتری یا هر چیز دیگری در وسط غذا رشد کند، بسیار زیاد است.
برای اینکه سس گوجه فرنگی شما از بطری راحت بیرون بریزید یک عدد نی نوشیدنی را داخل آن تا انتهای بطری فرو کنید تا هوای اضافی وارد مواد ته بطری گردد و سپس به راحتی سس از داخل بطری خارج شود .
سس کچاپ را برای ازبین بردن لکه ی ظروفی که از جنس مس و برنج است استفاده کنید. مقداری سس کچاپ را روی یک دستمال بریزید و آن را به قوری، کتری و ماهی تابه بمالید. آنها طی چند دقیقه رنگ مسی اولیه شان را به دست می آورند. سپس با آب گرم آنها را بشویید و با یک حوله خشک کنید.
سطح تخته ای که روی آن گوشت یا هرچیز دیگر را برش می دهید، برای از بین بردن لکه غذاهای سفت شده یا گوشت برروی سطح تخته چوبی یا پلاستیکی یک لیمو ترش را از وسط برش دهید و روی سطح مورد نظر بچکانید، روی سطحِ تخته را پاک کنید و اجازه دهید 20 دقیقه بماند و سپس سطح آن را آب بکشید.
از برنج برای تمیز کردن داخل گلدان یا بطری هایی که دهانه باریکی دارند استفاده کنید. سه چهارم گلدان را از آب گرم پر کنید و یک قاشق غذاخوری برنج نپخته به آن اضافه کنید. دستتان را روی دهانه گلدان یا بطری بگیرید، و محکم تکان دهید و سپس آن را را بشویید.